Adopteer/sponsor

Hartelijk bedankt dat u overweegt om een kind te gaan adopteren/sponsoren. Met een maandelijkse donatie van € 30,- geeft u een kind de kans op een leven zonder armoede en een hoopvolle toekomst.

Het adopteren houdt in dat u een kind financieel steunt in zijn of haar onderhoud. Het kind blijft in zijn of haar vertrouwde omgeving in India, maar dankzij uw maandelijkse donatie krijgt het kind onderdak, een opleiding, voeding, kleding en medische zorg.

U ontvangt van ons een adoptie-map met de volledige achtergrondinformatie van het kind. Ook wordt u op de hoogte gehouden van veranderingen in zijn of haar situatie. U kunt uw adoptiekind brieven schrijven, deze zullen ook beantwoord worden. Het vergt echter veel tijd van onze lokale medewerker om alle brieven te vertalen van Engels naar Bengaals en andersom, daarom vragen wij u om maximaal 2 tot 3 brieven per jaar te sturen.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er met mijn €30,-

Met uw donatie ondersteunt u een adoptiekind persoonlijk. Hij/zij ontvangt hierdoor fysieke en cognitieve ondersteuning via het lokale adoptie-project. Praktisch betekent dat onder andere: onderwijs, gezonde voeding, kleding en medische zorg. De sponsorkinderen zouden deze hulp zonder het project waarschijnlijk nooit ontvangen.

Ons doel is dat ieder kind na het afronden van de middelbare school zelfredzaam is. Dat betekent dat een jongere de juiste houding en vaardigheden heeft om te solliciteren, maar ook dat hij/zij zich zoveel mogelijk een vak eigen heeft gemaakt.

Kan ik geschenken sturen aan mijn adoptie-kind?

Liever niet, het postbedrijf in India is namelijk erg onbetrouwbaar en vaak komen pakketten helemaal niet aan. Een tweede probleem is dat de douane invoerrechten kan heffen over pakketten/geschenken. Als u een cadeau wilt sturen kunt ook een extra gift aan uw adoptie-kind overmaken, waarmee wij ter plekke een cadeau zullen kopen. Hiermee steunen we tegelijkertijd de lokale winkeliers in India.

Er zijn echter kinderen die nooit een bericht of cadeautje krijgen. Dus om te voorkomen dat er onderlinge jaloezie tussen de kinderen ontstaat, vragen wij u hier behoedzaam in te zijn.

Kan ik mijn adoptie-kind bezoeken?

Ja, dat kan. De taalbarrière is echter een obstakel waar u rekening mee moet houden. Het brengen van een bezoek zal o.a. daarom altijd in overleg met 1000Children plaatsvinden, aangezien onze partner in India niet altijd beschikbaar is om u te begeleiden. Een andere optie is om met ons mee te gaan als we een bezoek brengen aan India. Maar ook zonder uw persoonlijk bezoek wordt uw ondersteuning buitengewoon gewaardeerd.

Hoe lang duurt de adoptie/sponsoring?

1000Children hoopt dat u uw kind blijft steunen tot hij of zij het project heeft afgerond. Adoptiekinderen zijn dan tussen de 18 en 20 jaar.

Sponsoren tot het afronden van de middelbare school is niet voor iedere sponsor mogelijk. We verwachten ook niet dat u nu al overziet of u zo lang betrokken kunt blijven bij uw adoptiekind.  Maar elke maand dat u een kind sponsort, maakt een groot verschil.

Hoe kan ik mijn adoptie/sponsoring beëindigen?

Dat kan telefonisch, via e-mail of per post.  Er geldt een opzegtermijn van twee maanden, zodat wij een andere sponsor voor het kind kunnen vinden. Als u zelf iemand in uw omgeving weet die hem/haar wil sponsoren, dan kunnen we dat overzetten.

Zijn mijn giften belasting-aftrekbaar?

Zijn mijn giften belasting-aftrekbaar?

Ja, 1000Children is door de Belastingdienst aangemerkt als ANBI. Dit betekent dat uw donaties en sponsorgelden aan goede doelen (vanaf de drempel van 1% van het inkomen) voor 100% aftrekbaar zijn.

Dit betekent ook dat 1000Children gebruikmaakt van de fiscale voordelen. Zo hoeft een ANBI geen successie- of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen. Donateurs kunnen giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken.

Wat als ik mijn vraag niet kan vinden in deze lijst?

Neem dan gerust contact met ons op via e-mail. Dan zullen wij uw vraag persoonlijk beantwoorden.