Basanta

13 jaar, Egra

Basanta Baske is geboren op 7 september 2010 en is de middelste van 3 kinderen. Hij heeft een oudere broer, Hemanta en een jonger zusje die Gurubari heet.

Basanta woont met zijn broer en zusje bij zijn ouders, zijn vader heet Daku en zijn moeder Champa. Ze wonen in een eenvoudig huis/hutje met een dak van riet op het platteland van Egra (Tetulia). Het huis/hutje staat op overheidsgrond, waardoor de overheid de grond elk moment kan opeisen en Basanta met zijn familie zal moeten vertrekken.

Omdat zijn ouders geen opleiding hebben genoten en beide analfabeet zijn, werken zij als dag-arbeiders in de rijstvelden van Egra. Hij en zijn broer en zusje kunnen maar sporadisch naar school omdat zij huishoudelijke taken moeten verrichten en hout in het bos moeten sprokkelen.

Zij behoren tot de aller armsten en laagste kaste, en hebben weinig tot geen geld. De werkzaamheden op de rijstvelden zijn goed voor 6 maanden werk per jaar, de andere helft van het jaar zijn zijn ouders werkloos. Zijn vader, Daku is alcoholist en verslaafd aan rijstbier.