Nandini

9 jaar, Egra

Een mooie meisje, luisterend naar de Nandini Soren, geboortedatum 20 november 2014.

Nandine heeft een broertje, Iswar, van 3 jaar oud.  Haar vader heeft twee echtgenotes. Zijn eerste echtgenote is overleden en liet haar vader achter met 4 kinderen; deze zijn ondertussen allemaal getrouwd.  Nu woont Nandini samen met haar moeder, broertje en vader.

Nandini speelt graag met modder & klei. Verstoppertje spelen en rennen met vriendjes vindt zij ook erg leuk. Tevens helpt ze haar moeder in het huishouden met koken en vegen. Ze gaat regelmatig naar school ( initiatief van Stichting 1000Children) en krijgt daar 2 maaltijden per dag.
Iets waar Nandini en haar ouders erg blij mee zijn.

Haar vader heet Laba en moeders naam is Rina. Beide hebben geen opleiding genoten waardoor ze verplicht zijn te werken als dagloners op het land. Dit kan echter maar 6 maanden per jaar, de andere 6 maanden zijn ze werkloos.

Nandini’s huis en grond is van de overheid. Dat wil zeggen dat ze hier geen zeggenschap over hebben en – indien de overheid dit wilt- ze per direct moeten vertrekken. Hoe dan verder is onbekend…

Nandini en haar familie behoren tot de aller armste en hebben weinig middelen om rond te komen. Stromend water hebben zij niet. Water wordt gehaald uit de rivier met alle consequenties op het gebied van gezondheid vandien.