Een bed voor elk kind
In Egra is ook hard gewerkt aan het opvanghuis. Bij ons laatste bezoek constateerden we dat de kinderen op dekens op de grond sliepen. We hebben een lokale timmerman opdracht gegeven om (stapel)bedden te maken zodat elk kind een eigen bed heeft. Kort daarna zijn de eerste 5 stapelbedden geleverd.

Een warme douche
Tot december 2019 was er enkel koud water in het tehuis aanwezig. Een wens van Jayanta en zijn team was om de kinderen in de winter met warm water te kunnen laten douchen . Daarom hebben we als kerstactie 2 geisers aan het tehuis geschonken. In beide badkamers van het gebouw zijn deze inmiddels geïnstalleerd en kan er warm gedoucht worden. Om de kinderen van jongs af aan te leren omgaan met hygiëne krijgen ze maandelijks een pakketje met shampoo, zeep, tandpasta, tandenborstel etc. en heeft één van onze sponsors ons voorzien van duidelijk geïllustreerde hygiëne borden.

Uitbreiding vocational centre
Afgelopen jaar is het vocational centre waar opleidingen voor jong volwassenen worden verzorgd, uitgebreid met  nieuwe computers. Begin 2020 zijn daar nog 6 naaimachines aan toegevoegd. Omdat de aanmeldingen voor deze gratis lessen flink toenemen zullen we het aantal naaimachines binnenkort verder uitbreiden.

Verjaardagen kinderen
Vanaf 2019 worden de sponsorkinderen extra in het zonnetje gezet tijdens hun verjaardag. Dit is nieuw voor ze, omdat ze nooit eerder hun verjaardag gevierd hadden. Jayanta en zijn team zorgen op deze speciale dag voor taart en een cadeautje. De taart wordt vervolgens door de jarige zelf aangesneden en onder de kinderen verdeeld nadat ze “happy birthday” met z’n allen gezongen hebben.