Zondag 4 augustus werd de in gebruikstelling van de nieuwe waterput in Bastia groots gevierd. Omdat de overheid onze projecten toejuicht, waren bij de inauguratie verschillende personen van de lokale overheid aanwezig. De bewoners van Bastia en omstreken waren ook massaal komen opdagen om naar de speech van Jayanta Maity (1000Children India) te luisteren. Jayanta werd bijgestaan door zijn voltallige team bestaande uit 10 medewerksters.

Aluminium potten
Wij hebben de betrokken gezinnen aluminium potten cadeau gedaan zodat ze het water hygiënisch kunnen transporteren van de put naar hun “huisjes”. Deze aluminium potten zijn door de overheidspersonen tijdens de ceremonie overhandigd aan de omwonenden.

Mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg
Namens onszelf en de gezinnen uit Bastia willen wij de Provincie Limburg bedanken voor het mede mogelijk maken van deze waterput. Deze put biedt niet alleen schoon drinkwater voor de inwoners van Bastia, maar ook voor de kernen eromheen, in totaal zo’n 1300 mensen!
De volgende waterput is gepland voor Dhuageria. De overheid heeft al een stuk land ter beschikking gesteld waar we kunnen boren en de volgende waterput mogen realiseren.