In ons opvangcentrum in Kasba Egra wonen momenteel tien kinderen. Daarnaast komen dagelijks  nog eens zo’n twintig kinderen uit de omgeving naar ons opvangcentrum om onderwijs te volgen. Met trots trekken ze iedere dag hun schooluniformpjes aan om de lessen te volgen.


In de sloppenwijken (als het die naam al mag dragen) buiten Egra, waar de families in gammele hutjes rondom vijvers wonen, is de situatie echter totaal anders. In onder andere Sowntalipukur en Dhuageria wonen de allerarmsten en hebben de kinderen geen mogelijk of toegang tot onderwijs. Daarom zijn onze plaatselijke medewerkers van 1000children onlangs deze wijken ingetrokken om “schooltjes” te stichten zodat de kinderen kunnen leren lezen, schrijven en rekenen.

Er volgen reeds meer dan vijftig kinderen met veel plezier en enthousiasme de dagelijkse lessen. Om deze kinderen net zo trots te laten zijn, en dezelfde mogelijkheden te bieden als de kinderen in ons tehuis willen wij ze graag voorzien van schooluniformpjes en deugdelijk lesmateriaal.
Hiervoor hebben we jou hulp nodig.

Een schooluniformpje kost 600 Roepies (€ 7,45) en lesmateriaal zoals schriften, boeken, pennen, potloden etc. 250 Roepies (€ 3,10) per jaar.

KLIK HIER EN GUN EEN KIND EEN JAAR LANG ONDERWIJS DOOR € 10,55 TE DONEREN.