Vele handen maken licht werk. Dat geldt natuurlijk ook voor de hulpverlening. 1000Children is om die reden een samenwerking gestart met stichting Calcutta Rescue. Deze van origine Engelse organisatie, opgericht door Dr. Jack Preger is al sinds 1979 actief in Calcutta (het huidige Kolkata). Afgelopen jaar hebben wij in Nederland verkennende gesprekken gevoerd met Jeroen van Basten Batenburg en Glen Kendall van Calcutta Rescue. Zij hebben ons in contact gebracht met Dr. Ghosh (Deputy Chief Executive Officer van Calcutta Rescue) in India. Tijdens ons bezoek aan India eind 2017 hebben we met Dr. Ghosh aan tafel gezeten. Daarbij is afgesproken dat 1000Children een spreekkamer (met wachtkamer en toilet) opneemt in de bouw van het tehuis in Dagtarbagan – Kolkata.

Calcutta Rescue zal die faciliteit gebruiken om medische hulp te bieden aan de kinderen in het tehuis en mensen uit de omgeving. Ook zullen wij bedden beschikbaar houden voor het opvangen van kinderen die acuut een tijdelijke opvangplaats nodig hebben. Eind vorig jaar kon Calcutta Rescue hierdoor al een broer en zus onderbrengen van wie de ouders plotseling waren overleden.

Wil je meer weten over Calcutta Rescue, kijk dan op: www.calcuttarescue.nl

 

Van links naar rechts: Dr. Marcello Scopazzini, Dr. Saumya Kuruttuparambil, Dr. Alokananda Ghosh, Roger Vandegard, Glenn Comvalius en Jack van den Born.